Читај ми!

Херцег Нови бира локалну власт, шест опција на гласачком листићу

У Херцег Новом данас се одржавају локални избори, а грађани ће гласати на 51 бирачком месту, која су отворена јутрос у седам сати и биће затворена у 20 сати.

Право гласа на изборима, према подацима Министарства унутрашњих послова, има 25.590 бирача, који ће гласати за 35 одборника локалног парламента.

До 13 сати гласало је 39,4 одсто бирача, саопштено је из Општинске изборне комисије (ОИК). Грађани бирају између пет коалиција и једног грађанског покрета.

Изборна листа "Новска листа - Наш град, наш брод", прва је на гласачком листићу.

На другом месту листе је коалиција "Европски тим за Херцег Нови", а на трећем "Прави Нови, слобода је у нашим рукама".

Коалиција "За будућност Херцег Новог и Боке" је на четвртом месту, "Стеван Катић - Ни лијево, ни десно. Правац Нови" на петом, а коалиција "Др Дритан Абазовић - Црно на бијело - Може бокешки" на шестом.

Актуелну владајућу коалицију чине Демократе, ДФ, Новска листа и СНП. Председник Општине је Стеван Катић, док је на челу Скупштине Никола Самарџић - обојица чланови Демократа.

Уочи избора у среду је уништено неколико билборда коалиције "Ни лијево ни десно. Правац Нови!" са ликом градоначелника Стевана Катића. На билбордима је исписана порука "Србе на врбе" и друге увредљиве речи.

 

 

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво