Прекид блокаде пута Подгорица–Никшић, Oрганизатори: Црногорска влада повукла одлуку о држављанству

Пошто је црногорска влада повукла одлуку о држављанству и бирачким списковима на одређено време, група грађана прекинула је блoкaду магистралног пута Подгорица–Никшић.

У име окупљених који су претходна четири дана блокирали пут од 12 до 16 часова, Драган Никчевић рекао је да се протест прекида пошто је црногорска влада, како је навео, саопштила да повлачи одлуку о држављанству и бирачким списковима на одређено време. 

Било је планирано да данашња блокада пута Подгорица–Никшић траје до 20 часова, али су се после Никчевићевих речи окупљени разишли.

"Блокирали смо магистралу јер смо хтјели да покажемо Влади да не може да ради оно што није у складу са Уставом и нашим законима и да на мала врата донесе одлуку којом нашим држављанима у иностранству одузима држављанство и право гласа, а уводи то право грађанима који заиста немају то право", навео је Никчевић.

Додао јe да се протест прекида на одређено време, упозоривши да ће се блокада наставити ако власт одлучи да врати одлуку.

"Тај други пут ће бити другачији јер није до нас, до њих је. Они морају да поведу рачуна о својим дјелима. Ми не можемо назад. То је суштина свега", рекао је Никчевић.

"Иницијални одбор слободних грађана" раније је најавио радикализацију протеста уколико Влада до данас не испуни њихова три захтева.

Уз захтев о повлачењу одлука о држављанству и бирачким списковима, тражили су и да се процесуира возач службеног возила са регистарским таблицама ПГ-ЦГ301 и да се "саопшти ко је био у возилу, тачније коју штићену личност и по ком основу је возач превозио".

Све је почело у четвртак, протестима у организацији Патриотско-комитског савеза испред зграде владе у Подгорици, као и у Никшићу, Цетињу, Будви и Тивту.

Истог дана на излазу из Никшића, заустављен је аутомобил црногорске владе, што је премијер Здравко Кривокапић оценио као напад, као и да се у њему налазила његова ћерка.

Кривокапић је снимак инцидента објавио на свом Твитер налогу.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво