Пасоши за криминалце, хапшење полицајаца у Северној Македонији

Након више од годину дана истраге и прикупљања доказа, у Северној Македонији је ухапшено најмање десет полицајаца због сумње да су фалсификовали пасоше и лична документа и били део криминалне групе. ВМРО-ДПМНЕ оптужио владу да је саботирала акцију.

У акцији која је, како преноси Плусинфо, у току, ухапшени су полицајци због сумње да су били део ланца фалсификатора пасоша и путних исправа.

Акција је спроведена дан након што је ВМРО-ДПМНЕ оптужио владу да саботира акцију.

Та странка је оптужила премијера Зорана Заева и министра спољних послова Оливера Спасовског да су балканским нарко-босовима омогућили да стекну пасоше Северне Македоније.

У афери "Мафија", како је назвао ВМРО-ДПМНЕ, према саопштењу те странке, најмање 200 пасоша са украденим идентитетима је северномакедонско министарство спољних послова издало познатим нарко-босовима и криминалцима са Балкана.

ВМРО-ДПМНЕ је саопштио да је процес издавања текао тако што се криминалац слика за пасош, а пасош му изда министарство спољних послова са том фотографијом, али са позајмљеним идентитетом неке од особе коју су претходно одабрале безбедносне структуре, преноси Плусинфо.

Акција је спроведена у координацији са Канцеларијом за истраге у америчкој амбасади и Интерполом.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво