Читај ми!

Троструки убица из Сплита осуђен на 40 година затвора

Филип Завадлав (26), који је у јануару прошле године калашњиковом из "безобзирне освете" у сплитском Варошу убио тројицу мушкараца, неправоснажно је осуђен на јединствену казну од 40 година затвора.

Судско веће Жупанијског суда у Сплиту прогласило је кривим Филипа Завадлава због троструког убиства, а за свако убиство добио је по 15 година затвора, те му је изречена јединствена затворска казна од 40 година.

До правоснажности пресуде Завадлав остаје у притвору.

Осим за троструко убиство, он је осуђен и због недозвољеног држања оружја и опште опасне радње, а тужилаштво је тражило највећу могућу казну од 50 година.

Завадлав је 11. јануара 2020. са 37 метака из аутоматске пушке убио Марина Бобана (24), Јурицу Торлака (38) и Марина Ожића Паића (25), који су се налазили на два мотора. 

После крвопролића предао се сплитској полицији.

Ухапшен је у близини Полицијске управе сплитско-далматинске, а пре тога је у оближњи контејнер бацио пушку коју су касније пронашли истражитељи.

Након злочина био је на посматрању у загребачкој затворској болници, а психијатри су утврдили да има поремећај личности.

Све време суђења био је у ланцима око руку и ногу.

Током суђења је саслушано више од 20 сведока, а међу првима су били родитељи убијених и очевици који су се тога дана затекли у Варошу.

Завадлав је на почетку суђења рекао да се генерално не осећа кривим, а након завршеног доказног поступка то је поновио додавши да је у то време био "на мору".

Тражио је да га номинују за Нобелову награду за мир, а судију је у једном тренутку "замолио" да му одмах пресуди.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво