Читај ми!

ТВ Вијести: Постигнут договор о опозиву амбасадора

На састанку председника Црне Горе Мила Ђукановића са министром спољних послова Ђорђем Радуловићем и потпредседником Владе Дританом Абазовиће постигнут је договор о опозиву седам амбасадора, сазнаје Телевизија Вијести. Међу опозваним амбасадорима је и Тарзан Милошевић.

Телевизија Вијести преноси да Абазовић и Радуловић након састанка у згради председника државе нису желели да дају изјаве. Кратко су казали да ће бити издато заједничко саопштење председника и Владе.

Састанак Ђукановића са Радуловићем и Абазовићем почео је у 16.30 и трајао је до 18.15.

Ђукановић би, како сазнаје ТВ Вијести, требало да потпише указе о опозиву амбасадора, али је Радуловић дужан да му достави адекватна образложења о смени свих седам амбасадора.

Радуловић је иницирао састанак са Ђукановићем након кризе у решавању питања опозива седморо дипломата, које је затражила Влада, али председник државе није хтео да потпише указ о томе.

Министар је у образложењу навео да су они наштетили интересима државе, не прецизирајући о чему је реч. Тај недостатак информација за Ђукановића је мотив да одбије потписивање указа о опозиву.

Радуловић је одлучио да опозове амбасадора у Кини Дарка Пајовића, у Србији Тарзана Милошевића, амбасадорку у Уједињеним Арапским Емиратима Душанку Јекнић, амбасадора при Светој столици Миодрага Влаховића, амбасадорку у Италији Сању Влаховић, амбасадора у Босни и Херцеговини Обрада Миша Станишића и амбасадорку у Немачкој Веру Кулиш.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво