Поплаве у Црној Гори

Обилне кише и отварање преливних брана на Дриму у Албанији изазвали су раст водостаја реке Бојане и Скадарског језера за готово 30 сантиметара што је угрозило више црногорских градова.

Подизање нивоа реке Бојане и Скадарског језера за готво 30 сантиметара, због обилних киша и отварања преливних брана на Дриму у Албанији, угрозило је више црногорских градова, а градоначелник Цетиња најавио је могућност евакуације једног броја домаћинстава.

Начелник за ванредне ситуације у Министарству унутрашњих послова Зоран Беговић је рекао за Радио "Антена М" да је ситуција у Улцињу лоша, али под контролом.

"Тридесет центиметара је порастао ниво воде и ситуација је врло озбиљна", рекао је Беговић и додао да је активност надлежних државних органа и општинских структура синхронизована.

У акцију су укључене грађевинске оперативе из Улциња, Бара, Подгорице и Тивта.

Градоначелник Цетиња Мило Јанковић каже да је, према последњим извештајима, вода на Жабљаку Црнојевића порасла 30 сантиметара, а на Ријеци Црнојевића око 15 центиметара.

Јанковић је најавио могућу евакуацију и саопштио да је Црвени крст општинским властима понудио помоћ.

Државна Телевизија Црне Горе јавила је да су поплаве угрозиле места у околини Подгорице, Даниловграда и још неких општина, а такође, неколико села у Малесији није поштеђено последица лошег времена, посебно уз Скадарско језеро.

Челници градске општине Тузи прате ситуацију, а председник Никола Цамај је рекао да је ниво воде у језеру данас око пола метра виши него јуче. Према његовим речима, снабдевање становништва питком водом и струјом је отежано.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво