Читај ми!

МПЦ: Испраћај Амфилохија уз поштовање мера

Митрополија црногорско-приморска апеловала је на све оне који желе да одају почаст преминулом митрополиту Амфилохију да то ураде придржавајући се прописаних мера због епидемиолошле ситуације изазване корона вирусом, да носе маске и држе физичку дистанцу.

Митрополија црногорско-приморска апелује на све оне који желе да одају почаст преминулом митрополиту Амфилохију да то ураде придржавајући се прописаних мера због епидемиолошле ситуације изазване корона вирусом, да носе маске и држе физичку дистанцу.

МЦП је обезбедила 5.000 маски које ће бити подељене онима који их не буду имали, саопштила је Митрополија.

"Данас, на празник Светог Петра Цетињског, у девет часова биће служена литургија у Цетињском Манастиру. Испраћај митрополитових земних остатака за Подгорицу биће у 13 часова. Молитвени дочек у Саборном храму Христовог васкрсења у Подгорици планиран је у 14 часова. У недељу, 1. новембра, Света архијерејска заупокојена литургија биће служена у девет часова", наводи се у саопштењу.

Литургију ће служити патријарх Српске православне цркве Иринеј, уз саслужење више архијереја.

"Након литургије биће служено архијерејско опело, а након тога ће се обавити сахрана у крипти Саборног храма у Подгорици", саопштила је МЦП.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије преминуо је јуче у Клиничком центру Црне Горе, где је примљен 6. октобра због инфекције коронавирусом.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво