Читај ми!

Митрополит Амфилохије отежанo дише, није на респиратору

Приликом јутрошњег контролног прегледа митрополита Амфилохија примећено је да отежано дише уз бол у грудном кошу, саопштила је Митрополија црногорско-приморска. Митрополит није прикључен на респиратор и користи и даље неинвазивну вентилацију.

Снимак је показао да је узрок отежаног дисања и бола појава ваздуха у средогруђу (пнеумомедијастинум), који се често јавља у ситуацијама у којима пацијент има осетљива плућа због дужине трајања упалног процеса и који су на кисеоничкој терапији дужи период, а готово је неизбежан када се ради о старијим пацијентима, наводи се на сајту Митрополије.

Митрополит није прикључен на респиратор и користи и даље мод неинвазивне вентилације, што значи да плућа обављају нормално своју функцију, саопштила је Митрополија.

Скенер плућа и плућних артерија је показао да нема тромбозе, а бронхоскопски налаз да су дисајни путеви чисти. Налаз на срцу је такође добар.

И у наредном периоду, као и до сада, Митроплија ће уредно и детаљно извештавати о свим променама у вези са здравственим стањем митрополита Амфилохијакоји се од 6. октобра налази на болничком лијечењу од болести узроковане коронавирусом.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво