Читај ми!

Пленковић: Милановићево понашање је бизарно

Хрватски премијер и председник ХДЗ-а Андреј Пленковић назвао је бизарним понашање председника Зорана Милановића у протеклих неколико месеци.

Коментаришући Милановићеве изјаве, Пленковић је истакао три главне тачке које, како је рекао, сматра проблематичним, "не само из аспекта његе као председника владе, него уопште, као друштва".

Плeнковић је нагласио да су неке Милановићеве изјаве код одређеног дела грађана подривале оно што је радила влада, Кризни штаб цивилне заштите, епидемиолози и лекари, преноси Хина.

"Ако неко каже, отприлике, да се корона може упоредити са каријесом, онда сматрам да је то подривање поверења у оне који су озбиљни и сваки дан у болницама или социјалним институцијама предано раде да нам они који су најфрагилнији не буду болесни и што је најгоре да не умру", рекао је Пленковић.

Оценио је и да је крајње неуобичајено Милановићево понашање у вези са активностима Државног тужилаштва Републике Хрватске (ДОРХ), УСKОK-а и полиције у вези са афером Јанаф и другим питањима и упитао да ли је Милановићу проблем то што се надлежна тела боре против корупције.

"Борба против коронавируса – испада да је против, борба против корупције – има неки проблем. Не верујем баш да је против, али очигледно је да има неки проблем", додао је хрватски премијер.

Говорећи о нападу на Марковом тргу и тешком рањавању једног полицајца, Пленковић је оценио да неки релативизују тај догађај, а то, како је навео, значи минимализовање догађаја.

Потврдио је да га је, након напада, Милановић позвао.

"Он је назвао, то је тачно. Kратко смо разговарали и то је било све. Нисам то доживео као некакву подршку. Нити ми треба", навео је Пленковић. 

На питање хоће ли бити одржана седница Савета за националну безбедност, коју тражи Милановић, Пленковић је одговорио "видећемо".

"С обзиром на то да се бори против борбе против короне, да релативизује напад на Банске дворе, морам признати да ми већ полако делује патетичан са својим наступима цело време", рекао је Пленковић.

О "сејању мржње" и седници Већа за националну безбедност

Упитан да прокоментарише позив Милановића да му објасни ранију изјаву да је сејао мржњу 2016. године, Пленковић је поручио: "Зна он то јако добро, ја ћу му сваки дан одговарати да он то јако добро зна. То што се прави невешт је његов проблем".

Милановић је раније данас замерио Пленковићу због тога што, како је рекао, није пристао на сазивање Већа за националну безбедност, након оружаног напада на Марковом тргу прошлог понедељка.

Од Пленковића је затражио да му објасни и како је то он 2016. године "сејао мржњу".

Милановић је за Пленковића због таквих тврдњи рекао да је "јадан".

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво