Читај ми!

Осумњичени за претње Пленковићу није задржан у истражном затвору, одређене му мере опреза

Истражни судија одбио је предлог за одређивање истражног затвора 63-годишњаку из Клетишта код Кутине који је осумњичен да је упутио озбиљне претње хрватском премијеру, па су му одређене мере опреза, саопштило је у суботу Општинско државно тужилаштво (ОДО) у Сиску.

Он је након пуцњаве на Марковoм тргу изјављивао да је покојни Данијел Безук хтео да убије премијера, али да је то требало да препустити њему и свом оцу, и навео како о томе машта, саопштила је раније полиција, која је, при претрази његове куће и других просторија, као и возила, пронашла и одузела више комада ватреног оружја, муниције и експлозивних направа, наводи агенција Хина.

Тужилаштво је саопштило да постоји основана сумња да је 63-годишњак 12. и 13. октобра на својој адреси пребивалишта, током разговора с представницима средстава јавног информисања, подстакнут недавним нападом 22-годишњака на полицијске службенике који су обезбеђивали зграду Владе Републике Хрватске, изрекао озбиљне претње председнику Владе.

Осумњичени је испитан у сисачком државном тужилаштву, након чега је судији предложено да се против њега одреди истражни затвор због опасности да ће ометати казнени поступак утицањем на сведоке и опасности да ће починити теже казнено дело којим је претио.

Судија је одбио предлог за одређивање истражног затвора и осумњиченом одредио мере опреза забраном напуштања места боравка и обавезом редовног јављања надлежној полицијској станици, саопштило је Тужилаштво у Сиску и најавило да ће поднети жалбу на наведену одлуку.

Због претњи премијеру Андреју Пленковићу на друштвеној мрежи загребачка полиција у суботу је ухапсила и казнено пријавила једног 48-годишњака који је завршио у полицијском притвору.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво