Читај ми!

Истрага напада на Марковом тргу, приведен комшија нападача због претњи Пленковићу

Хрватска полиција је на подручју Кутине спровела акцију која је повезана са случајем Данијела Безука, нападача са Марковог трга. Приведен је његов комшија који се сумњичи да је претио хрватском премијеру Андреју Пленковићу.

Комшија породице Безук, који је и у кумовским односима с њима, приведен је синоћ због претњи Андреју Пленковићу, а данашњом претрагом његове породичне куће и других објеката у Клетишту, код Кутине, нађено је више комада ватреног оружја и експлозивних направа.

Како је саопштила Полицијска управа сисачко-мославачка, завршили су криминалистичко истраживање над 63-годишњим хрватским држављанином са ширег подручја Кутине због основане сумње да је починио кривично дело претња на штету председника хрватске Владе, као и казнено дело недозвољеног поседовања, израде и набављања оружја и експлозивних направа.

Криминалистичким истраживањем утврђена је основана сумња да је 63-годишњак, након напада на Тргу светог Марка у Загребу, у најмање два наврата различитим особама изјављивао како, сада покојни, Данијел Безук није имао циљ да убије полицајца већ да верује да би, да га је видео, усмртио председника Владе, преноси Вечерњи лист.

Поред тога, како истиче Вечерњи лист, за чин покушаја тешког убиства је навео како је Безук то требало да препусти њему и свом оцу, а за себе је навео како он лично о томе машта.

Иначе, дан након што је Данијел Безук пуцао на Марковом тргу и тешко повредио полицајца, због недозвољеног поседовања оружја је ухапшен његов отац, који је убрзо и пуштен.

Мотиви пуцњаве се још утврђују, а у медијима се нагађа да ли је мета можда био полицајац у којег је нападач Данијел Безук пуцао или сама зграда Владе. За сада је извесно да је нападач волео оружје, да је слушао песме Марка Перковића Томпсона, Мирослава Шкоре и Мате Мирка Ковача.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво