Читај ми!

Хрватска полиција објавила снимак напада на Тргу светог Марка

Полиција у Хрватској објавила је снимак напада у понедељак на Тргу Св. Марка у Загребу, када је 22-годишњи нападач Данијел Безук ранио полицајца испред Владе, а потом починио самоубиство.

Директор полиције Никола Милина и жупанијски државни тужилац из ЖДО Загреб Јурица Илић говорили су на конференцији за медије о истрази покушаја тешког убиства с елементима тероризма, почињеног у понедељак.

На конференцији је приказан снимак напада, преноси Индекс.

"То је један догађај који има огроман интерес медија и јавности, појављују се и искривљене информације у медијима о томе што се догодило. Већина особа је мислила да је нападнут само један полицијски службеник. Из снимке се види да то није издвојени напад на полицијског службеника", рекао је Милина, додајући да напад има модалитет и обележја тероризма. 

Указао је да је потврђено да се ради о три тешка покушаја убиства полицијских службеника који су се налазили испред Маркова трга.

Хрватска влада саопштила је уторак да је уведен привремени режим појачаних мера безбедности на Марковом тргу, након пуцњаве у понедељак, када је тешко рањен полицајац.

Привремене мере, према саопштењу, подразумевају ограничен приступ возилима и особама на Трг Св. Марка, а полиција ће обављати преглед возила, особа и предмета на одређеним контролним тачкама.

Хрватска полиција је на подручју Кутине спровела акцију која је повезана са случајем Данијела Безука, нападача са Марковог трга. Приведен је његов комшија који се сумњичи да је претио хрватском премијеру Андреју Пленковићу.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво