Рама са Ђукановићем током приватне посете Црној Гори

Албански премијер Еди Рама се током приватне посете Црној Гори у понедељак састао и са црногорским председником и лидером ДПС-а Милом Ђукановићем, сазнају незванично "Вијести" из мањинских партија. Из кабинета шефа државе нису одговорили да ли се Ђукановић састао са Рамом и зашто је посета албанског премијера била ненајављена.

Еди Рама је у Тузима након ручка са Милом Ђукановићем разговарао са Ником Ђељошајем, носиоцем албанске листе "Ник Ђељошај - Генци Ниманбегу", наводе Вијести.

Ђељошај је потврдио да се састао са Рамом, али није хтео да говори о детаљима.

Претпоставља се да је тема састанка била постизборни процес у Црној Гори и учествовање у власти албанске коалиције "Ник Ђељошај - Генци Ниманбегу".

Рама је у предизборној кампањи подржао Мила Ђукановића и ДПС. "Хвала што постојиш, драги Мило, и то не само за Црну Гору, него и за Албанију и Албанце у Црној Гори, на Косову, свуда у региону, за наш регион као целину", поручио је тада Рама у видео поруци.

Ђукановићева партија ДПС није успела да обезбеди парламентрану већину. Скупштинску већину сада чине коалиције "За будућност Црне Горе", "Мир је наша нација" и "Црно на бијело".

"Посета нетипична, али није новина"

Из Демоса, чланице коалиције која чини већину у Скупштини, оценили су да колико год ова посета била нетипична и несвојствена правилима међународних односа, она није новина.

"Премијер Рама уопште није проблем у овој причи, јер је он само наставио ширу праксу која важи за Црну Гору и за коју је одговорна црногорска власт", рекао је лидер Демоса Миодраг Лекић.

То је недавно, како је подсетио, важило и за председника Хрватске Зорана Милановића који је стигао ратним бродом у Тиват, имао састанке по Боки Которској, па се затим срео са црногорским званичницима на Цетињу и Подгорици.

Он је истакао да нова власт треба да промени овакву праксу, којом се крше уобичајена правила међународних посета.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво