Црна Гора, полиција верницима блокирала пут према граници са Србијом

Полиција Црне Горе је блокирала пут од Трлице према граничном прелазу Ранче и не дозвољава верницима из Пљеваља да крену према граници са Србијом. Учесници ауто-литије из Београда су стигли до манастира Куманица код граничног прелаза Гостун.

Верници из Пљеваља би требало да се сретну са ауто-литијом која је раније данас кренула из Београда и других градова Србије према граници са Црном Гором.

Грађани су у ауто-литији јутрос кренули из више градова у Србији до границе са Црном Гором како би пружили подршку тамошњим грађанима који протестују против Закона о вероисповести. Колона је дугачка око пет километара.

Kако је за Танјуг потврдио Жељко Чуровић, председник Савеза Срба из Црне Горе са седиштем у Србији, у колони дугој неколико километара, било је око 500 аутомобила свих регистарских ознака градова у Србији.

Kолону је у манастиру Kуманица на самој граници Србије и Црне Горе дочекао епископ милешевски Атанасије, који је и благосиљао учеснике литија, након чега су се окупљенима обратили представници удружења Пљевљака и Дурмитораца у Србији, представник управног одбора Православне фондације, као и председник Савеза Срба из Црне Горе Жељко Чуровић.

Приређен је и пригодан културно-уметнички програм.

Поједини учесници литије навели су за Танјуг да је све протекло у најбољем реду.

петак, 24. мај 2024.
23° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије