РТС на граници са Црном Гором, шта је потребно за улазак

Црна Гора је од поноћи отворила границу за грађане Србије, Босне и Херцеговине, Албаније, али и за држављане Северне Македоније и САД.

Услов за улазак у земљу је негативан пи-си-ар или позитиван резултат антитиела на нови коронавирус добијен Елиса серолошким тестом, не старији од 72 сата.

Од поноћи до поднева на Гостуну је прошло око 120 аутомобила, и то су углавном они који су још раније набавили посебне дозволе, јавља репортер РТС-а.

Ипак, било је и оних који су спрмено дочекали вест о отварању граница и успели да одраде тестове за улазак у Црну Гору. 

До седам сати није било могуће прећи прелаз Добраково због тога што се чекао долазак санитарног инспектора који контролише све тестове, јавио је репортер РТС-а. 

Национално координационо тело за заразне болести Црне Горе одлучило је да отвори границе за држављане земаља региона и САД уз одређене услове, уз негативан пи-си-ар или серолошки Елиса тест. 

Обавеза поседовања теста не односи се на децу млађу од пет година, наводи се у саопштењу НКТ.

Услов за улазак грађана из наведених земаља јесте и да у периоду од 15 дана пре уласка у Црну Гору нису боравили у некој од држава из којих није дозвољен улазак у Црну Гору.  

У Србији је могуће обавити серолошке и пи-си-ар тестове на лични захтев грађана. Цене су 1.200 динара за серолошки тест и 6.000 за пи-си-ар тест.  

Монтенегроерлајнс најављује да ће од 19. августа обновити авио-линију са Србијом. Летеће се два пута дневно из Београда ка Подгорици и Тивту. 

У складу са стабилизацијом епидемиолошке ситуације у Црној Гори је продужен рад угоститељских објеката до један сат иза поноћи. 

 

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво