Склопљена коалиција у Црној Гори, Здравко Кривокапић носилац листе

У коалицији су Демократски фронт, СНП, Народни покрет, Права Црна Гора и нестраначке личности. Коалиција има радни назив "Сви заједно". Како наводе Вијести, Здравко Кривокапић који је носилац листе, недавно се у јавности појавио као један од оснивача НВО "Не дамо Црну Гору".

Професор Машинског факултета Здравко Кривокапић биће носилац листе великог савеза у коме ће се наћи Демократски фронт, Социјалистичка народна партија, Народни покрет, Права Црна Гора и нестраначке личности, сазнају Вијести.

Коалиција је договорена у петак увече, иако су прве информације указивале да би се све могло отегнути и преко викенда јер се чекала сагласност СНП и Миодрага Даке Давидовића, координатора Народног покрета.

Како наводе Вијести, Здравко Кривокапић се недавно у јавности појавио као један од оснивача НВО "Не дамо Црну Гору" која се сматра блиском Митрополији црногорско-приморској, а која је у кратком року организовала низ јавних трибина, а на којима су учествовали епископ будимљанско-никшићки Јоаникије, ректор Богословије на Цетињу Гојко Перовић.

Коалиција има радни назив "Сви заједно!" 

На другом месту се очекује лидер Нове Андрија Мандић, на трећем Милан Кнежевић лидер ДНП-а. Позиција четири резервисана је за жену, према договору лидера партија који је раније постигнут са женском политичком мрежом, док ће се на петој позицији наћи лидер ПЗП-а Небојша Медојевић. 

Седма позиција већ је резервисана за председника ванпарлементарне Праве Црне Горе Марка Милачића.

Социјалистичка народна партија би требало да добије четири мандата међу првих 20 на листи, што је био и један од захтева у преговорима.

Уједињена Црна Гора ће добити једно место међу првих десет, и једно место на "граници пролаза". Још се тражи "адекватно место" за кандидате осталих конституената Народног покрета.

Преговара се о томе да се на листи, међу пројектованим гарантованим мандатима, нађе још нека страначка личност.

Крајњи рок за предају изборних листа је 4. август у поноћ.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво