Грађани у Северној Македонији излазе на биралишта

У Северној Македонији одржавају се парламентарни избори. Бирачка места су затворена, а први резултати се очекују око 23 часа.

До 20 часова и 30 минута, на биралишта је изашло 50,84 одсто од укупно 1.814.263 уписаних бирача који гласају на 3.368 бирачких места, саопштила је Државна изборна комисија.

Један човек је приведен на гласачком месту у основној школи "Петар Поп Арсов" у Скопљу због кршења јавног реда и мира, саопштио је портпарол Министарства унутрашњих послова Тони Ангеловски. 

Ухапшена особа је покренула свађу на члановима бирачког одбора, повукла торбу једне од чланица и на крају мобилним телефоном фотографисала просторију у којој се гласа. 

Ангеловски је рекао да гласање на другим бирачким местима протиче мирно и да Министарство проверева још неке неправилности које су пријављене полицији, те да ће након утврђивања чињеница јавност бити обавештена. 

На листићима 15 странака и коалиција 

Главна борба за састав нове владе очекује се између две водеће странке - СДСМ Зорана Заева и ВМРО ДПМНЕ Христијана Мицкоског.  

На гласачким листићима се нашло 15 коалиција и странака. Највећа партија Албанаца Демократска унија за интеграцију (ДУИ) први пут излази са својим кандидатом за премијера.

Гласање је продужено до 21 час да се на биралиштима, где ће маске бити обавезне, не би стварале гужве.

Иако је неколико хиљада становника Северне Македоније већ гласало, велика већина грађана те државе изаћи ће данас на биралишта, како би одабрали састав новог парламента и владу која ће почети преговоре о чланству у Европској унији.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара