Уклоњен антисрпски графит у Сплиту

После писања "Портала Новости" о графиту с говором мржње из Сплита "Ј**** ћемо српске жене и ђецу", комунални редари уклонили су графит који се налази у близини Основне школе Кман-Коцунар где се налази бирачко место.

Вест о поруци пренели су бројни медији из Хрватске и Србије. Графит који позива на силовање није настао недавно већ ту стоји од завршетка актуелне школске године. Порука мржње исписана је стотинак метара од школе где се налази бирачко места.

Портал недељника Новости јавља да је комунално редарство у поподневним сатима уклонило тај спорни графит. 

Навијачи Динама прошлог су месеца на загребачкој Кустошији развили транспарент истог садржаја усмерен према женама и деци припадницима српске националне мањине.

Јерко Куревија из послова односа с јавношћу ПУ сплитско-далматинске казао је да су полицијски службеници изашли на место догађаја и да се спроводе мере и радње из надлежности полиције.

Против непознатог починитеља биће подигнута пријава.

Градоначелник Сплита Андро Крстуловић Опара казао је да као ни до сада неће дозволити било какве пароле мржње и позива на насиље и нетрпељивост, особито према било којој мањинској скупини.

"У Сплиту градска власт се континуирано бори против оваквих и сличних графита. Град увијек одмах реагира по дојави. У Сплиту овакве ствари неће проћи јер наш град отворен за све те се неће толерирати мржња и насиље према било коме", казао је Крстуловић Опара, пренео је Портал Новости.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи