Осуђена за убиство сестре - тврдила да је жива, а тело пронађено у замрзивачу

Смиљана Срнец осуђена је неправоснажно на 15 година затвора. Била је оптужена да је пре 20 година убила своју сестру Јасмину Доминић и њено тело сакрила у замрзивач у породичној кући.

Смиљани Срнец је у казну урачунато време проведено у затвору. Осим затворске казне, мора да плати и судске трошкове. 

Срнец је проглашена кривом за убиство јер судско вијеће сматра да постоје докази сведока и вештака који упућују на то да је у лето 2000. године убила сестру Јасмину задавши јој пет  удараца тупим предметом у пределу главе.

Три сата након убиства, тело је сакрила у замрзивач. Док је суд изрицао пресуду Срнец је, како медији преносе, плакала.

Завршне речи у том судском процесу изнете су прошлог четвртка. Тужитељка Ирма Багарић подетила је на сведочења према којима је оптужена говорила како је њена сестра Јасмина жива, да се јавља и да је у Француској.

Срнец је двапут вођена на полиграфско испитивање, али ни једном није испитана из здравствених разлога. Тужитељка је подсетила и на исказ сведока према којем је Смиљана приликом једног пута у Мађарску имала Јасминине личне документе.

Оптужба се у четвртак осврнула и на психијатријска вештачења која су показала да Срнец има нижи праг толеранције и да може реаговати импулсивно и агресивно, а уочене су и опсесивне црте личности. Подсетила је и да се Јасмини губи сваки траг у лето 2000, али да је Смиљана тврдила да је све до пријаве нестанка 2005. године била са сестром у контакту.

Адвокат окривљене Смиљане Срнец Крешимир Голубић рекао је да се од хапшења до данас траже докази ко је убио Јасмину, али да нису пронађени. Рекао је и да остају две велике и врло битне непознанице, траг мушке особе на женској чарапи којом је везано тело, а који није идентификован, и седа влас која се види на десном кажипрсту жртве, а није забележена на обдукцији.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи