У Црној Гори обавезне маске на јавним местима, из БиХ се више не може у Црну Гору без изолације

Ношење заштитних маски на свим јавним местима у Црној Гори је обавезно, одлучило је Национално координационо тело за заразне болести. Такође, БиХ је привремено изузета са листе држава из којих се у Црну Гору улази без мере институционалне изолазије.

У саопштењу Владе Црне Горе се наводи да је одлука донета имајући у виду драматично повећање броја инфицираних короанвирусом у више држава региона и број новоинфицираних у Црној Гори.

У Црној Гори јуче је регистровано седам нових случајева коронавируса.

Тренутно је активно девет случајева ковида 19 – пет у Подгорици, и по један у Будви, Цетињу, Беранама и Рожајама.

Како је наведено, већина активних случајева у Црну Гору је импортована из Србије, тако што су неодговорни појединци ушли у Црну Гору преко БиХ. 

"НКТ је стога донијело одлуку да привремено изузме БиХ са листе држава из којих се у Црну Гору улази без мере институционалне изолазије", наведено је на Твитер налогу Владе Црне Горе. 

Додаје се да је улазак из БиХ од данас могућ за грађане Цре Горе, БиХ и држава са листе Института за јавно здравље уз негативан пи-си-ар тест акредитоване лабораторије стар максимално 48 сати. 

Мера остаје на снази док Црна Гора и БиХ не договоре процедуре размене информација о контроли лица која преко БиХ долазе у Црну Гору из трећих држава.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво