Истражни затвор навијачима Динама због антисрпског транспарента

Шесторици навијача Динама осумњичених да су раширили транспарент са претњом "српским женама и деци" одређен је истражни затвор, саопштило је хрватско тужилаштво.

Навијачи загребачког фудбалског клуба Динамо терете се за јавно подстицање на насиље и мржњу, преноси Индекс.

Против осумњичених је јуче завршено криминалистичко истраживање због транспарента који су раширили у загребачкој четврти Кустошији и одређен им је истражни затвор, саопштило је Државно одвјетништво Републике Хрватске.

"Шесторица окривљеника, основано се сумња, окупили су се заједно с другим непознатим особама и уз запаљене бакље, развили транспарент којег је израдио првоокривљеник, као и заставу непримјерених обиљежја те су потом гласно извикивали ријечи које позивају на насиље и мржњу", наводи се у саопштењу ДОРХ-а.

Станари и пролазници су, како се наводи, тај догађај фотографисали и фотографије објавили на друштвеним мрежама и порталима.

Хрватски премијер Андреј Пленковић и председник Зоран Милановић осудили су траспарент, док су се у међувремену појавила још две претеће поруке Србима.

Најпре је Српско народно вијеће на свом Твитер профилу објавило још једну слику из Загреба на којој се види претећа порука Србима.

Потом, на зиду код вртића у главном граду Хрватске је нацртано дрво на којем су обешени људи, а уз то пише "Serbian family tree".

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи