ЕУ поздравља спремност Владе Црне Горе да обустави примену Закона

У Европској комисији истичу да помно прате развој догађаја у вези са применом Закона о слободи вероисповести који је усвојен у децембру 2019, и подсећају да је регулисање питања верских заједница национална надлежност.

Европска унија (ЕУ) је поздравила спремност Владе да привремено обустави примену Закона о слободи вероисповести, саопштила је за ТВЦГ портпаролка Европске комисије Ана Писонеро Хернандес.

У Бриселу позивају и на наставак дијалога на експертском нивоу.

"ЕУ је констатно истицала важност дијалога, и у том духу поздрављамо спремност Владе да привремено обустави примјену Закона о слободи вјероисповијести и да охрабри наставак дијалога на експертском нивоу", саопштила је Писонеро Хернандес, како преноси портал РТЦГ.

У Комисији истичу да помно прате развој догађаја у вези са применом Закона о слободи вероисповести који је усвојен у децембру 2019. и подсећају да је регулисање питања верских заједница национална надлежност.

"Као што смо раније нагласили у нашој изјави од 19. децембра 2019, регулисање питања религијских заједница представља националну надлежност, али то треба да буде учињено на инклузиван начин, окупљајући све релевантне доносиоце одлука и у складу са релевантним међународним и европским стандардима у области људских права, укључујући слободу вјероисповијести, посебно у складу са свим препорукама које се налазе у Мишљењу Венецијанске комисије од 24. јуна 2019", закључују у Бриселу.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво