Црно јутро на путевима Црне Горе – у две несреће погинуле најмање четири особе, а повређено 19

Протекле ноћи и јутра догодиле су се две тешек саобраћајне несреће у Црној Гори. Прво су на Јадранској магистрали у општини Тиват погинула два младића из Србије. Затим су се сударили аутобус и аутомобил код Никшића. Том приликом погинуле су две особе а 19 је повређено.

Јутрос око два сата, аутомобил "пежо 307" српских регистрација крећући се магистралом из правца Будве, наишао је у Кукуљини на градилиште кружног тока који у том месту још од краја прошле године гради Општина Тиват.

Портал Вијести пише да се аутомобил несумњиво кретао великом брзином и да је ударио у део бетонских блокова који служе за формирање пешачких острва на новој раскрсници. У силовитом удару оба младића која су се налазила у аутомобилу испала су из возила и задобила тешек повреде.

Двадесетогодишњи М. С. из Владичиног Хана подлегао је повредама на лицу места, док је други младић – К. Д. (25) из Сурдулице, са тешким телесним повредама транспортован у болницу у Котору. Преминуо је на путу до ње.

Из тиватске полиције јутрос су саопштили да за сада није познато ко је од њих двојице био за управљачем "пежоа".

Увиђај на лицу мјеста обавио је дежурни тужилац из Основног државног тужилаштва у Котору, уз присуство припадника Одељења безбедности Тиват.

"Тијела страдалих у овој саобраћајној несрећи биће транспортована у КБЦ Подгорица ради вршења обдукције и утврђивања тачног узрока смрти. Од стране надлежних вјештака биће спроведена потребна вјештачења, ради утвђивања околности и узрока настанка ове тешке саобраћајне незгоде. Страдала лица имала су радне дозволе, по ком основу су и боравила у Црној Гори", саопштемо је јутрос из тиватске полиције.

Судар аутобуса и аутомобила 

Око осам сати и 30 минута догодио се и удес на магистралном путу Даниловград – Никшић. Погинуле су две особе, а 19 их је повређено, ј ављају Вијести. Сударили су се аутобус и путнички аутомобил. Аутобус се након судара преврнуо. 

Погинуле су две млађе женске особе. Двоје повређених су у критичном стању, од чега је једно дете. Они су пребачени у никшићку болницу. 

Ватрогасци, полицајци и медицински радници извлачили су тела настрадалих из аутобуса компаније "Глушица". 

"Када само стигли, видели смо заиста тежак призор. Аутобус је слетео у провалију од двадесетак метара", рекао је командир службе заштите и спасавања општине Никшић Веселин Гардашевић.  

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво