И вечерас одржани протести у више градова Црне Горе

Као и прошле ноћи, и вечерас су се грађани окупили испред Центра безбедности у Никшићу, тражећи да се епископ будимљанско-никшићки Јоаникије пусти из притвора. Грађани су се окупили и испред храма у Подгорици где је служен молебан. Будвани прошетали улицама тог града у знак протеста због хапшења епископа Јоаникија.

Медији преносе да су се на улици распоредили припадници полиције и жандармерије које су окупљени грађани поздравили аплаузом.

Окупљени су узвикивали "Не дамо светиње", "Не дамо владику", "Милицијо наша мила, не слушајте више Мила".

У Саборном храму Светог Василија Острошког и вечерас је служен молебан, након којег се окупљеним вјерницима обратио игуман манастира Бијела Исаија Крговић.

"Прође и Васкрс, а страсти се не смирују. Свједоци смо да они који не желе мир су заточили нашег владику и наше оце. Ми и даље тражимо мир у Господу и призивамо његово име", казао је Исаија након молебна. 

У храму Христовог васкрсења у Подгорици је служен молебан због хапшења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и осам никшићких свештеника, преносе Вијести. РТЦГ преноси писање Побједе да су се грађани после молебна разишли.

Ректор Цетињске богословије Гојко Перовић рекао је да ће се сутра опет окупити ако свештеници не буду пуштени.

Подсетио је на речи митрополита Амфилохија да ако кога треба некога да хапсе - нека хапсе прво њега, али да то остали свештеници неће дозволити.

Грађани су због хапшења епископа Јоаникија протестовали у Беранама. Протест је почео око 20 часова окупљањем у центру града. Окупљени су се потом упутили према манастиру Ђурђеви ступови. 

Протест је одржан и у Пљевљима. У том граду је мања група младића гађала камењем полицију, која вечерас, за разлику од синоћ, није бацила сузавац, преносе Вијести.

Више стотина Будвана и вечерас је у протестној шетњи у знак протеста због хапшења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и осам никшићких свештеника.

Грађани Бијелог Поља и вечерас су се окупили у центру града како би исказали незадовољство, због хапшења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и осам никшићких свештеника.

Полиција је у Херцег Новом ухапсила две особе за која се сумња да су извршили кривично дело позивање на отпор.

У више градова Црне Горе у среду увече су одржани протести због хапшења епископа будимљанско-никшићког Јоаникија и осморице свештеника Српске православне цркве у Никшићу.  

четвртак, 02. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво