Ухапшен осумњичени за организацију окупљања испред храма у Подгорици

Црногорска Управа полиције саопштила је да ухапшена особа за коју се сумња да је покушала да организује окупљање што већег броја грађана испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици.

Полиција је у Подгорици лишила слободе Б. В. због сумње да је извршио кривично дело непоступање по здравственим прописима за сузбијање опасне заразне болести, наведено је у саопштењу.

Сумња се да је Б. В. у договору са М. Б., Б.Б. и другим лицима, покушао да организује окупљање грађана у што већем броју испред Храма Христовог васкрсења у Подгорици.

"Како указују подаци до којих је криминалистичка полиција дошла током оперативних и истражних активности, план ових лица био је да окупе грађане у 17.50 часова код храма, како би присуствовали молебану у овом вјерском објекту у 18 часова, након чега су планирали да организовано у колони блокирају кружни ток и саобраћајнице", образложено је у саопштењу.

Након извршеног вештачења и форензичке анализе мобилног телефона В. Б. прикупљени су материјални докази и он је лишен слободе.

"Упознат је надлежни тужилац по чијем налогу су од М. Б. и Б. Б. прикупљена обавјештења на записник, а у току је прикупљање материјалних доказа у односу на њихову улогу у организовању нереда", наведено је у саопштењу.

Подгоричка полиција је превентивним деловањем и "ефикасним спровођењем активности из своје надлежностиспречила окупљање грађана испред храма, окупљање грађана у Зети, као и покушај груписања и кретања у колони, истакнуто је у саопштењу. 

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво