Загреб се тресао током ноћи, сеизмолози кажу да се тло још неће смирити

Сеизмолошка служба Хрватске забележила је током ноћи низ потреса на територији Загреба, пише "Индекс". Најјачи потрес био је 3,1 јединицу Рихтерове скале, а сеизмолози кажу да су нови потреси уобичајена појава после снажног земљотреса, који је у недељу ујутру погодио престоницу Хрватске. Повређено 27 особа, девојчица у критичном стању.

После снажног земљотреса који је у недељу ујутру погодио Загреб, становници главног града Хрватске су у току ноћи осетили нове потресе, јавља Индекс.

Сеизмолози уверавају да су нова подрхтавања тла сасвим уобичајена ствар, а најјачи потрес био је око три сата ујутру, јачине 3,1 јединицу Рихтерове скале.

"Тресло се, можемо рећи очекивано. Ради се о слабијим потресима, један је био умерене јачине, у три сата, и њега су осетили појединци на градском подручју и мало већи број људи у епицентралном подручју Кашине и Маркушевца", рекао је сеизмолог Крешимир Кук.

Додао је да је нормално да се тло тресе, као да то може потрајати недељама, или чак месецима, преноси Индекс.

Главни земљотрес је у недељу ујутру у 6.24 погодио Загреб и околину, а током дана било је 30-ак додатних потреса.

У земљотресу повређено 27 људи, девојчица у критичном стању 

Стање 15-годишње девојчице која је тешко повређена у земљотресу непромењено је и она се бори за живот.

Министар унутрашњих послова Хрватске и начелник Националног стожера цивилне заштите Давор Божиновић изјавио је да је укупно 27 особа повређено у земљотресу, од којих 18 теже.

Хоспитализовано је 12 особа.