Додик: Посета Ђукановића БиХ штетна по национални интерес

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је у Скупштини Републике Српске у Бањалуци да је и даље против посете председника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ с обзирома на дешавања у тој земљи.

Милорад Додик је подсетио да је у Председништву БиХ два пута гласао против посете председника Црне Горе Мила Ђукановића БиХ, упутивши захтев да се НСРС изјасни о томе.

"Моја жеља је била да се посјета одгоди, у јеку дешавањ у Црној Гори. Не вјерујем да постоји православац Србин који не поштује литије које се одржавају од Требиња па широм Црне Горе и који се не солидарише са српским народом у Црној Гори", рекао је Додик у Скупштини Републике Српске у Бањалуци и додао да је због гласова друга два члана Председништва БиХ био принуђен да ову тачку прогласи штетном по витални национални интерес.

Додик сматра да би и за БиХ и за црногорског председника било најбоље да се одложи његова званична посета Босни и Херцеговини због дешавања у вези са Српском православном црквом која доживљава прогон у Црној Гори.

Навео је да је био против посете Ђукановића БиХ у овом тренутку, те да као легитимни представник Републике Српске има право да тражи заштиту националног интереса.

Додик је нагласио да је спорни Закон о слободи вероисповиести, који је усвојила Скупштина Црне Горе, усмерен против Српске православне цркве, те да је сам Ђукановић рекао да жели да направи правосалвну цркву јер не може да заокружи пројекат државе без такве цркве.

број коментара 0 Пошаљи коментар