Црногорски држављанин на крузеру заражен коронавирусом

Држављанин Црне Горе који је члан посаде крузера "Дајмонд принцес", заражен је коронавирусом, показали су тестови, саопштило је Министарство вањских послова Црне Горе.

У саопштењу Министарства се наводи да је држављанин Црне Горе у телефонском разговору рекао да се осећа добро.

Очекује се да он ускоро буде пребачен са брода у болницу на копну, у Јапану.

"О новим информацијама које се односе на то у којој ће болници бити смјештен, јавност ће бити накнадно обавијештена", саопштено је из МВП.

Из Института за јавно здравље саопштено је да ће, према тренутно доступним информацијама, пацијент бити пребачен у надлежну болницу на копну где ће по досадашњој пракси бити задржан до потпуног опоравка и оздрављења.

Додају да је Институт у континуираној комуникацији са Министарством и прати здравствено стање оболелог.

Последњи путници с крузера "Дајмонд Принцес", чији су налази теста на коронавирус били негативни, напуштају данас тај брод, пошто је окончан карантин који је трајао од 3. фебруара.

Данас је евакуисан и један од 12 чланова посаде тог крузера који су држављани Србије, док су у Београд стигла два путника која су била на том крузеру.

На броду у којем је било 3.700 путника, који се налази у карантину у луци Јокохаме у Јапану, забележен је највећи број случајева оболелих од Ковид-19 ван Кине – у четвртак увече било их је 634.

Два путника су преминула од последица вируса.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво