Комшић о Додиковом позиву на оставку: Нећу се расправљати с његовим бесним глистама

Поводом захтева српског члана председништва Милорада Додика да поднесе оставку, председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић изјавио је да има разумевања са свог колегу у одређеним ситуацијама, али о овоме, каже, неће да расправља.

Комшић је додао како с "дјететом нема проблема које има с Милорадом Додиком".

"Могу имати разумијевања за његова стања, али не могу расправљати с његовим бијесним глистама. То што се њему не свиђа што сам ја у Предсједништву, морат ће да се стрпи још двије године", рекао је Комшић.

Додик сматра да је Комшић изманипулисао Европски суд за људска права и јавност тако што је документ везан за нову суткињу Уставног суда БиХ из Немачке наводно сакрио и доставио одговор без консултација с друга два члана Председништва БиХ, преноси Кликс.

Председавајући је неколико пута казао како је Додик заправо понесен својим интерпретацијама Устава БиХ и закона те да се тако не може радити. Комшић је рекао да је документ о суткињи био доступан.

"Ако неко мисли да је неко овдје наиван и ако мисли да ће кроз интерпретацију Устава и закона доћи до циља, а што не пише ни у Уставу и закону, тај се грдно вара. Ја га разумијем, он долази из дијела БиХ гђе је његова ријеч прва и посљедња. Али он се мора навићи на то да долази на посао и да чита документе. Ако мисли да је нешто урађено против Устава БиХ, нек се обрати том 'мрском' Уставном суду Босне и Херцеговине", рекао је Комшић.

Он је додао, односно поновио ранији став, да је Додик талац својих речи и поступака те да се онда враћа уназад и негира речено.

Комшић је казао и да је Додик данас гласао по свим тачкама дневног реда, али је био само за једну која је усвојена.

"То је тачка око помиловања. Е сад, шта су они закључили у НСРС, да ли учествују или не то је њихова ствар, али је чињеница да је господин Додик дошао на сједницу и одлучивао", закључио је Додик.

број коментара 6 Пошаљи коментар
(среда, 19. феб 2020, 21:46) - anonymous [нерегистровани]

Komsic je marioneta SAD i EU ambasadora

I zato mu Milorad ne treba ukazivati nikakvu vaznost,ni cast, jer svaka njegova rijec dolazi iz usta americkog ambasadora ciji je on,zajedno sa Bakirom,Dzaferovicem i ostalim muslimanskim vodjama,samo izvodjac radova na politickim poljima BiH.
Dakle,o svim problemima i zastiti srpskih interesa Milorad,Zeljka i ostali srpski rukovodioci trebaju razgovarati samo sa americkim ambasadorom sto se u vise navrata pokazalo jedino ispravnim i realnim potezima.
I danas je Milorad razgovarao sa americkim ambasadorom Nelsonom i to je jedini nacin da se,u zastiti srpskih interesa,vodi dijalog sa suprotnom stranom.

(среда, 19. феб 2020, 18:53) - R.Srpska [нерегистровани]

Gliste i Komšić

Mi Srbi u R.Srpskoj dobro znamo ko ste. Zanijeli ste se podrškom iz Sarajeva i umislili sebi da možete uništiti R.Srpsku.
Evo pozivamo Vas na mir i saradnju po ustavu BiH i po Dejtonskom sporazumu.Vjerujte nam,ni pedlja niti bilo koje nadležnosti neće preći na BiH.
Pozdrav iz R.Srpske

(среда, 19. феб 2020, 18:12) - anonymous [нерегистровани]

Got

"Besne gliste"?!? Kakav rečnik !

(среда, 19. феб 2020, 18:08) - anonymous [нерегистровани]

Bezpotreban

Iskreno, g Komšiću, koga vi predstavljate u predsedništvu, Hrvatski narod sigurno ne. 

(среда, 19. феб 2020, 18:01) - Zoran [нерегистровани]

Napad najbolja odbrana

Komsic nastavlja svoju staru praksu. Umjesto da odgovori kako samo jedan clan predsednistva moze da odobri postavljanje stranog sudije, on ponvo napada Dodika.

(среда, 19. феб 2020, 17:41) - anonymous [нерегистровани]

Немојте човека засмејавати са оставком

Ма каква оставка, човек се једва дочепао фотеље а сад да да оставку. Какав морал, какви бакрачи. Липо ли је у фотељи лежат...