Литије и молебни у Никшићу, Улцињу и Вирпазару

У Никшићу, Улцињу и Вирпазару одржане су литије и молебни због спорног Закона о слободи вероисповести.

Након молебана у Храму Светог Василија Острошког у Никшићу и вечерас је улицама града  прошла литија у пратњи верника, преносе Вијести.

Протојереј Никола Маројевић поручио је окупљеним грађанима да неће говорити о ономе и онима који су, чинећи безакоње, народ из храмова извели на улице да траже одузета права.

"Слобода је кад си сам а нијеси усамљен, кад те има и кад те нема, кад си свој на своме", рекао је Маројевић.

Како је оценио, ова драма на улицама Црне Горе која се проширила и на многе земље где живе православни хришћани, надмашује и саме протогонисте.

"Ово је већ историја у пуном смислу ријечи. Они који радећи свој посао по трговима и на ћошковима, дроновима и базним станицама, пописујући нас у књиге рапорта својим надређенима, у ствари нас уписују у књигу части, поштења и људског достојанства", истакао је Маројевић.

Како је рекао, дати реч значи бити спреман за њу положити живот.

"То је одговор онима којима је све јасно а ништа не знају. Ово нису само улице, као што нису само шетње. Ово су молитвени вапаји народа рањеног неправдом и суштинским понижењем", рекао је Маројевић.

Поручио је да дух слободе који се проноси овим улицама не може уништити нико.

Литијe су по први пут одржанe у Вирпазару и Улцињу.

Молебан у Улцињу служен је у  цркви Светога Николе да би потом окупљени грађани прошетали у литији од Метериза до храма под Бијелом Гором.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво