Погледајте снимке инцидента у црногорском парламенту

Посланици Скупштине Црне Горе усвојили су споран Закон о слободи вероисповести. Томе је претходио инцидент у скупштинској сали и привођење посланика Демократског фронта, али и блокаде путева широм земље.

До инцидента је дошло након одбијања амандмана Митрополије црногорско-приморске на предложени Закон о слободи вероисповиести, које је у скупштинску процедуру ставио Демократски фронт.

Након инцидента су ухапшене 22 особе – 17 посланика Демократског фронта и још пет особа, саопштила је црногорка полиција.

Савет за грађанску контролу рада полиције је обавештен да су у Центар безбедности Подгорица приведени посланици: Андрија Мандић, Михаило Чађеновић, Милан Кнежевић, Славен Радуновић, Милутин Ђукановић, Бранко Радуловић, Небојша Медојевић, Страхиња Булајић, Будимир Алексић, Марина Јочић, Бранка Бошњак, Милун Зоговић, Предраг Булатовић, Љиљана Ђурашковић, Александра Вујичић, Вељко Васиљевић и Јован Вучуровић. Међу приведенима су и Зоран Булатовић, Коча Ђуришић, Дејан Гојковић и Душан Кнежевић.

"У Центар безбедности Подгорица ће доћи тужиоци да погледају снимке из Скупштине и дају налоге и оцене радње", саопштено је из Савета за грађанску контролу.

Током јучерашњег дана у Подгорици грађани су протестовали током читавог дана. Блокирани су били бројни путеви широм Црне Горе.

број коментара 5 Пошаљи коментар
(петак, 27. дец 2019, 12:51) - anonymous [нерегистровани]

Pravi

Cirkuz, to u ozbiljnoj državi ne bi trebalo da postoji, zavisi od države. ;)

(петак, 27. дец 2019, 12:39) - anonymous [нерегистровани]

gde je tu čojstvo

Crnogorske "junačine "uspjese da nadjačaju višestruko slabije protivnike koji su u svojim redovima imali i neke "strašne pripadnice slabijeg pola"

(петак, 27. дец 2019, 12:14) - Миша Јовановић, Сан Дијего, Калифорнија [нерегистровани]

Црногорска скупштина

Ово не иде на добро. Може да доће до грађанског рата.

(петак, 27. дец 2019, 11:54) - anonymous [нерегистровани]

Невероватно!

Невероватно! Нема коментара на догађаје у Црној Гори!
Колико је српски народ индиферентан према догађајима у овој земљи, где се Срби очајнички боре за свој опстанак.

(петак, 27. дец 2019, 11:46) - anonymous [нерегистровани]

Pretucen Metodije

Crnogorska policija je brutalno pretukla episkopa Metodija