Линта: Хрватско правосуђе доприноси рехабилитацији НДХ

Председник Одбора за дијаспору и Србе у региону Миодраг Линта оцењује као скандалозну, али очекивану пресуду Високог прекршајног суда у Загребу да Марко Перковић Томпсон узвикивањем усташког поздрава "За дом спремни" на почетку песме "Бојна Чавоглаве" није прекршио закон.

"Високи прекршајни суд је својом антицивилизацијском пресудом само потврдио неспорну чињеницу да хрватско правосуђе активно доприноси потпуној рехабилитацији усташког покрета и геноцидне Независне државе Хрватске", навео је Миодраг Линта у изјави коју је доставио медијима.

Навео је и да је добро познато да "усташки певач Марко Перковић Томпсон, који је певао и о клању Срба, има пуну подршку ХДЗ-а и хрватске власти која издваја стотине хиљада евра на годишњем нивоу за финансирање његових концерата широм Хрватске".

"Хрватска предсједница Колинда Грабар Китаровић сматра усташу Томпсона великим патриотом и њеним омиљеним певачом. Отворени усташа Томпсон је икона и идол и хрватског премијера Пленковића и фудбалске репрезентације Хрватске на челу са селектором Златком Далићем и капитеном Луком Модрићем који је по мајци Србин и већине хрватског народа", навео је Линта.

Истиче и да пресуда Високог прекршајног суда и многе друге чињенице само потврђују очигледну истину да Хрватска није модерна и демократска држава, јер се у њој не поштују универзалне вредности, међународне конвенције, Устав и закони.

"Хрватска је у суштини једна шовинистичка држава у којој је дозвољено и легитимно исказивати бесну мржњу и вербално претити Србима узвикивањем усташког поздрава 'За дом спремни' и на многе друге начине, физички нападати, шиканирати и премлаћивати Србе, отимати српску имовину и величати ратне злочинце без казне и последица", оценио је Линта и поновио да многе чињенице показују да Хрватска није способна да буде истински демократска држава.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(петак, 13. дец 2019, 14:18) - Воронцов [нерегистровани]

ЕУ се не жали на обнову усташке идеологије у Хрватску

Дакле могли су убити уз тај поздрав колико су год хтели Срба и данас могу слободно да узвикују тај усташки поздрав.