СНВ поставља плакате Шкоре, Китаровићеве и Милановића на ћирилици

Српско народно вијеће поставља плакате са порукама председничких кандидата Колинде Грабар Китаровић, Мирослава Шкоре и Зорана Милановића на ћирилици.

Плакате су поставили у склопу кампање "Да се боље разумијемо" чији је циљ скинути стигму с ћирилице и послати поруку да коришћење тог писма у приватној или јавној употреби не угрожава никога у Хрватској, а поготово не већински народ, преноси хрватски портал Индекс.

У ту кампању су укључили и председничку кампању која је данас и званично почела. Плакати ће, како су најавили из СНВ-а, бити постављени у Загребу, Сплиту и Ријеци. 

На плакатима су поруке које три, према анкетама, водећа кандидата и иначе користе, али писане ћирилицом.

"Поставили смо плакате с предизборним слоганима троје предсједничких кандидата написанима на ћирилици. Како смо и најавили, кампања одговара на актуални друштвени тренутак, а то су тренутно предсједнички избори. Настојимо промовирати ћирилицу као равноправно писмо и Србе као равноправне грађане Републике Хрватске", рекао је председник СНВ-а Борис Милошевић.

Додао је да желе привући пажњу јавности на положај ћирилице у друштву коришћењем слогана кандидата.

Милошевић наглашава да СНВ овом кампањом нема жељу изразити подршку нити једној кандидаткињи или кандидату, нити преферира икога од њих, него искључиво промовише равноправност и ћирилицу као стигматизовано писмо.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво