Спасиоци из Србије извукли два тела у Туману

Спасилачки тим из Србије извукао је два беживотна тела из рушевина у албанском граду Туману, који је најтеже погођен јучерашњим земљотресом.

Извучена су тела мушкарца и жене, јавља репортер РТС-а. 

Спасиоци из Србије стигли су у Албанију након серије разорних земљотреса који су погодили ту земљу.

Вођа спасилачке екипе Давор Видовић рекао је за РТС да су добили велику помоћ од амбасадора Србије и од служби Северне Македоније и Албаније. Истакао је да ће они остати док год постоји потреба за њиховим ангажовањем.

Заменик начелника Управе за ватрогасно-спасилачке јединице и цивилну заштиту у оквиру Сектора за ванредне ситуације Србије Влада Племић рекао за РТС да су они добро обучени и да могу да парирају спасилачким екипама у свету. 

У Албанији спасиоци трагају за преживелима под рушевинама. На подручју Драча и Тиране је проглашена ванредна ситуација. Број жртава порастао је на 29, а има више од 650 повређених.

Албански премијер Еди Рама је на ванредној седници владе захвалио свим званичницима земаља региона, Европе и света који су упутили помоћ Албанији.

број коментара 9 Пошаљи коментар
(среда, 27. нов 2019, 23:02) - Миша [нерегистровани]

Одговор за Теодору

Не знам како сте закључили да је неко мислио и изјавио уопште да наш тим спасиоца иде да се такмичи??? Лепо је човек у емисији рекао да су наши спасиоци у рангу са најбољим спасиоцима на свету, мислио је на обученост и способност да реагују у оваквим ситуацијама. Какво такмичење Вам пада на памет?

(среда, 27. нов 2019, 21:50) - Spasioci [нерегистровани]

Razumete

G-din.Plemić je rekao da je naš tim za spasavanje iz ruševina jedan od najbolje obučenih u svetu za takve situacije a ne da idu da se takmiče sa drugim timovima.
Ne znam otkud vam ovakav zaključak!?

(среда, 27. нов 2019, 19:51) - Deda Miloje [нерегистровани]

Srce i razumevanje iznad svega

Bog blagoslovijo Srbiju i Srbe ma bilo gde da su na planeti...! Ljubav i srce sve pobedjuje...Svako dobro i sreca Albancima u ovoj nevolji!

(среда, 27. нов 2019, 17:28) - Теодора Лектора [нерегистровани]

Чему служе такве изјаве?

Запањена сам! Неко у екипи наших спасилаца каже да "могу да парирају спасилачким екипама у свету." Је ли могуће да и у овој несрећној ситуацији у Албанији, неко види могућност такмичења? Побогу, човече: иди, спасавај што се спасти може и - ћути!

(среда, 27. нов 2019, 16:50) - anonymous [нерегистровани]

Ljudski

Svaka cast , treba se pomagati.
Zemlja je Bozija a ne ljudska.

(среда, 27. нов 2019, 16:06) - Branislav [нерегистровани]

Svaka cast!

Jako je tesko raditi u drugoj zemlji gde ne znate konfuguracija tla. Pri tome ne znate ni jezik lokalnog stanovnista. Srecno, momci.

(среда, 27. нов 2019, 12:46) - BT [нерегистровани]

Sretno!

Svaka čast momci! Sretno i čuvajte se!

(среда, 27. нов 2019, 12:03) - anonymous [нерегистровани]

Svaka

Cast

(среда, 27. нов 2019, 11:52) - anonymous Momir [нерегистровани]

Bravo

Bravo momci.