Албанија, опозиција оптужује, Рама не подноси оставку

Албански премијер Еди Рама одбацио је идеју опозиције да се стање на политичкој сцени, после неуспеха да обезбеди почетак преговора са ЕУ, провери ванредним парламентарним изборима. Опозиција бесна. "Уместо да убеђују Бундестаг, грлили су се и љубили са Федериком Могерини", рекао је Љујзим Баша.

Ионако узавреле политичке страсти у Албанији, подигнуте су на виши ниво пошто је Европска унија, још једном, одложила почетак преговора Тиране са ЕУ, али се чини да овај дипломатски неуспех неће претерано нашкодити премијеру Едију Рами.

Десетак сати пошто је постало извесно да ЕУ, ни овај пут, неће Албанији отворити врата за почетак преговора, премијер Еди Рама је одлучно одбацио могућност расписивања ванредних парламентарних избора.

"Ванредне изборе нико није ни помињао... Пред нама је још много посла и немамо времена за губљење. Нећемо задовољавати амбиције незапослених или залудних људи", рекао је Рама алудирајући на лидера опозиције Љујзима Башу.

Рама је, такође, иронично рекао и да је крив што су Француска и Немачка имале различит приступ одлучивању о отварању преговора са Албанијом и Северном Македонијом.

Опозиција је, истовремено, оптужила владу за аматеризам, наводећи да је Европску унију немогуће заварати пропагандом или шареним извештајима Европске комисије.

Баша је објаснио да је Холандија, која се уз Француску најжешће противила почетку преговора Тиране са ЕУ, као кључне проблеме видела криминал и корупцију.

Лидер опозиције је, такође, навео и на велики број тражилаца азила из Албаније, чији број процентуално превазилази миграције из Сирије или Авганистана.

"Уместо да се позабаве додатним условима које је изнео Бундестаг, они су се грлили и љубили са Федериком Могерини", рекао је Баша.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво