Национал: Хрватској председници прете објављивањем приватних мејлова и порука

Противници актуелне хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић, која је озваничила кандидатуру за још један председнички мандат, желе да код ње појачају панику и најављују могућност објављивања приватне преписке сa њеним бившим саветником Матом Радељићем, објавио је хрватски недељник "Национал", који констатује да би приватна архива Радељића могла постати "злокобно оружје" у председничкој кампањи.

Саставни део те Радељићеве архиве је и један мејл којим га, пише Национал, председница Колинда Грабар Китаровић пита да ли је са Пантовчака требало да уклони Титову бисту.

Хрватски портал Индекс преноси да је међу мејловима председице, о којима пише Национал, наводно и један упућен од српског председника Александара Вучића у којем је, како се тврди, "моли да више не користи израз 'великосрпска агресија'".

Радељић је током четири године био саветник хрватске председнице и за то време је архивирао, како се наводи, чак 200 приватних мејлова и готово хиљаду СМС порука које је председница Колинда Грабар Китаровић разменила са њим.

Радељић, који је био саветник председнице за унутрашњу политику, и председница Колинда Грабар Китаровић, наводи Национал, "постали су једно од оружја" које круг људи близак штабу њеног противкандидата Мирослава Шкора планира да искористи као, како се наводи, својеврсну "црвену крпу" којом у сваком тренутку могу да запрете актуелној председници.

Хрватска председница је Радељића сменила крајем прошле године, а он је одмах након те одлуке тврдио да је смењен уз претње хрватске тајне службе СОА.

Претходно је из окружења Грабар Китаровићеве оставку поднео саветник за националну безбедност Владо Галић.

Ове две промене на Пантовчаку изазвале су полемике у јавности, а председница је гостујући тада у Дневнику ХРТ-а рекла да "свако време тражи неке нове идеје, нека нова решења", те да је одлучила да у нову годину уђе на крилима позитивних инцијатива.

Радељић је, међутим, истог дана тврдио да је смењен уз претње СОА, али је Китаровићева тада одбила да коментарише те оптужбе.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво