Демонстранти против Раме, сузавац и Молотовљеви коктели на улицама Тиране

Два полицајца и три демонстранта повређени су током протеста у Тирани. Букти ватра испред зграде владе. Бачени Молотовљеви коктели испред зграде парламента. Учесници протеста траже оставку владе премијера Едија Раме и расписивање ванредних парламентарних избора.

Присталице опозиције, које су се окупиле испред зграде владе у Тирани, бацале су петарде, Молотовљеве коктеле и друга пиротехничка средства, преноси АП.

Албанска полиција испалила је сузавац током антивладиних протеста у Тирани, када је група демонстраната пробила полицијски кордон и кренула ка згради владе. Водени топови разјурили су демонстранте.

Секретар опозиционе Демократске партије Саип Далапи испребијан је пендрецима.

Премијер Албаније Еди Рама рекао је да је тужан због насиља, које су исказали поједини демонстранти. Поручио је опозицији да таквим понашањем наносе штету само Албанији, а не њему.

Председник Иљир Мета позвао је учеснике протеста да избегавају насиље и сукобе.

Опозиција оптужује кабинет премијера Едија Раме за корупцију и повезаност са организованим криминалом, што влада пориче. 

Опозициони посланици напустили су парламент у знак протеста, али су многа њихова места попунили други опозициони кандидати.

Владајући социјалисти имају 74 места у парламенту, који броји 140 посланика.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
20° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије