Oпсадно стање у Тирани

На хиљаде демонстраната који подржавају албанску опозицију данас је опколико зграду парламента у Тирани, захтевајући оставку владе и расписивање ванредних избора.

На протесту који се одржава током заседања парламента окупило се више хиљада демонстраната, који владу оптужују за корупцију и везе са криминалом.

Зграда парламента у главном граду Тирани била је окружена стотинама полицајаца и бодљикавом жицом.

Агенција АП подсећа да су демонстранти током ранијих протеста гађали полицију која је одговарала сузавцем.

Албански медији су раније известили да је Тирана од раног јутра практично била под полицијском опсадом с обзиром на то да је упоредо са заседањем парламента заказан и опозициони протест.

Зато су посланици већине у згради скупштине почели да се окупљају сат времена пре почетка сесије, да би избегли сусрет са демонстрантима.

Медији преносе да грађанима није било дозвољено да се слободно крећу улицама албанске престонице.

Свако ко је желео да прође кроз "забрањену зону" морао је полицији да покаже личну карту.

Премијер Еди Рама позвао је на дијалог с опозицијом, али је изјавио да се не преговара о демократији, парламентаризму и мандату који је добијен од већине грађана.

Опозиција није послушала позиве Европске уније, САД и међународних организација да разговарају са својим политичким ривалима, навела је агенција. 

Владајући Социјалисти имају 74 посланика у парламенту који има 140 места.  

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво