Дан: Матији Бећковићу забрањен улазак у Црну Гору

Црногорска полиције донела је решење којим се српским интелектуалцима, међу којима је и књижевник Матија Бећковић, забрањује улазак у Црну Гору, пише "Дан". Бећковић истиче да није добио решење о забрани уласка у Црну Гору.

Из Граничне полиције је саопштено да је прелазак државне границе, осим Матији Бећковићу, ускраћен и историчарима Чедомиру Антићу и Александру Раковићу, као и српском политичару и правнику Дејану Мировићу, наводи Дан, а преноси РТЦГ.

Матија Бећковић је агенцији МИНА рекао да је из медија чуо да му је забрањен улазак у Црну Гору и да никакво решење није добио.

"Ако је то истина, не знам да ли се односи на мене живог или мртвог, пошто сам намеравао када умрем да живим у Црној Гори", рекао је Бећковић, преноси РТЦГ.

Историчар Чедомир Антић саопштио је да је почаствован што му је власт Мила Ђукановића забранила улазак у Црну Гору и позвао Србе у тој земљи и демократске Црногорце да остану храбри.

Антић је у писаној изјави, коју је медијима доставио Напредни клуб, Ђукановићеву власт назвао ауторитарним и шовинистичким режимом, преноси Фонет

Како је раније навео Дан, старешинама на свим граничним прелазима је достављен списак особа које ни случајно не смеју да уђу у земљу, јер "угрожавају националну сигурност Црне Горе".

Српски интелектуалци којима је забрањен улазак били су најављени као говорници на манифестацији поводом прославе Подгоричке скупштине.

Као главни разлог забране наводе се њихове раније изјаве, које су, према процени црногорских безбедносних служби, опасност по сигурност државе.

Централна прослава стогодишњице Подгоричке скупштине и Дана уједињења Црне Горе са Србијом и другим јужнословенским народима биће одржана 1. децембра у Крипти Саборног храма Христовог васкрсења у Подгорици, а требало је да беседи и Матија Бећковић.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво