Додик отворио Студентски дом "Радован Караџић"

Председник РС Милорад Додик отворио је на Палама Студентски дом "Радован Караџић", а отварању су присуствовале и заједно са Додиком таблу откриле ћерка и супруга првог председника РС - Соња Караџић Јовичевић и Љиљана Зелен Караџић.

Додик је рекао да је тај студентски дом посвећен човеку који је несумњиво поставио темеље Републике Српске – првом председнику Републике, који је потписао одлуку о изградњи Универзитета у Источном Сарајеву, пренели су бањалучки медији.

"Република Српска живела је и живи свих ових година у немогућим условима, оспоравана од самог почетка, јер је увек имала многе који су хтели да она не постоји. Такозвана међународна заједница од самог почетка упорно жели да уруши поверење људи у оно што се зове Република Српска, а да би то урадили онда покушавају да дискредитују људе који воде Републику. То траје и неће ни престати", истакао је Додик обраћајући се великом броју присутних.

Рекао је да тај дом има снажну симболику у тренутку када првом председнику Републике Српске треба да буде изречена пресуда Хашког трибунала у поступку који је понижавајући за РС.

Изградња студентских домова на Палама почела је у октобру 2013. године.

Влада Републике Српске преузела је на себе финансирање ова два објекта на Палама вредности 12,7 милиона конвертабилних марака који су грађени по европским стандардима, тако да су поједине собе намењене за особе са посебним потребама.

Капацитет ова два објекта је 590 лежаја и кухиња.

Да подсетимо, Интернет портал РТС-а је 6. априла 2014. године објавио да је Милорад Додик на Палама свечано отворио студентски дом и предложио да он носи име Радована Караџића.

Тадашњем отварању присуствовали су премијерка РС Жељка Цвијановић, супруга првог председника РС Љиљана Караџић и председник Уније студената Српске Предраг Говедарица.

Број коментара 28

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара