Читај ми!

Мигрантима све теже да уђу у Мађарску

После јучерашњег инцидента у мађарском месту Реске, када је полиција употребила сузавац против миграната, јутрос је на улазу у Мађарску релативно мирно. Мигранти тврде да је мађарска полиција неке од њих вратила у Србију.

Мађарска полиција јуче је испалила сузавац на групу од око 200 миграната која је покушала да напусти прихватни центар за избеглице у месту Реске, близу границе са Србијом.

Нова група миграната и током ноћи је покушала да побегне из прихватног центра, јавља извештач РТС-а.

Око 200 њих који су ушли у Мађарску, покушали су да напусте прихватни пункт и разбежали су се у пољу кукуруза поред пута. Полиција се одмах дала у потрагу за њима и, према последњим информацијама, успели су да их окупе.

Мигранти беже из прихватног центра јер не желе да буду регистровани у Мађарској.

Наиме, споразум "Даблин 3", који су постигле чланице Европске уније, предвиђа могућност да било која држава врати мигранте у земљу ЕУ у којој су прво регистровани.

Готово нико од њих не жели да остане у Мађарској, сви желе да иду даље.

Контроверзна жичана ограда коју Мађарска подиже на граници са Србијом до сада је произвела само контраефекат, јер је појачан прилив миграната који што пре желе да уђу у ЕУ.

Према последњим подацима, за само један дан границу код Хоргоша прешло је око 3.000 миграната, међу којима је било чак 700 деце.

Групе миграната границу са Мађарском углавном покушавају да пређу на месту куда пролази пруга јер ту нема жичане ограде. 

Криза се појачава и мигрантима је све теже да уђу у Мађарску. Неке од њих су, како тврде, мађарски полицајци вратили у Србију.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво