Читај ми!

Марш против Владе Федерације БиХ

Учесници протестног марша у БиХ, под слоганом "Марш слободе - пут без повратка", кренули су пешке из Тузле и Зенице према Сарајеву. Тамо ће, заједно са становницима других градова Федерације БиХ, пред зградом Парламента и Владе захтевати смену власти у том ентитету.

Активисти и учесници пленума из неколико градова у Федерацији БиХ најавили су раније велики Марш слободе према Сарајеву, који је почео 7. и трајаће до 9. маја, преносе федерални медији.

Учесници марша требало би у Сарајево да стигну у петак, 9. маја, а очекују да им се прикључе и грађани Травника, Бугојна, Бихаћа и других места на, како најављују, масовним демонстрацијама против актуелне Владе Федерације БиХ.

Учесници очекују да ће 9. маја на демонстрацијама у Сарајеву, симболично у пет до дванаест, бити неколико хиљада грађана из целе Федерације.

Ова акција чланова пленума се реализује као међуопштинска и међупленумска сарадња, саопштено је из Пленума грађана Зеничко-добојског кантона.

То је наставак демонстрација које су почеле пре три месеца широм Федерације БиХ са социјалним захтевима али и захтевима за сменом федералне и кантоналних влади, од којих су неке поднеле оставке.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво