Читај ми!

Ускоро први ЛГБТ кафић у Црној Гори

Први кафић за ЛГБТ популацију у Црној Гори ускоро ће бити отворен у овиру већ постојећег ЛГБТ центра у Подгорици. Црна Гора последња земља бивше Југославије где се такав кафић отвара, јер у другим већ постоје.

Црна Гора ће ускоро добити први ЛГБТ кафић који ће бити отворен у Подгорици, пишу престоничке Викенд новине.

Кафић ће се, како сазнаје лист, налазити у оквиру ЛГБТ центра у коме ће се дешавати "социјални, образовни, културни и друствени живот ЛГБТ особа".

"ЛГБТ Форум Прогрес као прва транспарентна ЛГБТ група у Црној Гори од свог оснивања је посвећен промовисању права и интереса свих ЛГБТ особа у Црној Гори", рекао је извршни директор Прогреса Стеван Миливојевић.

Како је рекао, приликом планирања и реализације програмских активности, та организација се искључиво води потребама и интересима ЛГБТ заједнице.

"Уз повећање безбедности, креирања националне ЛГБТ политике, промена у образовању, отварање ЛГБТ центра у којем ће се дешавати социјални, образовни, културни живот, што су ЛГБТ особе такође препознале као приоритет, нагласио је Миливојевић.

У земљама региона овакви центри и клубови су већ одавно отворени, а прво место по броју "геј френдли" локација (37) држи Загреб.

У Београду је у јуну отворен ЛГБТ центар, а у Србији има око 15 ресторана и клубова за ЛГБТ особе.

У Скопљу постоји шест клубова за ЛГБТ особе, а у Босни и Херцеговини - пет.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво