Читај ми!

Повређени туристи пребачени у Румунију

Настрадали и повређени румунски туристи у удесу аутобуса у кањону Мораче пребачени су војним авионима у Букурешт. Још није утврђен узрок тешке саобраћајне несреће у којој је погинуло 18 особа. Сутра дан жалости у Румунији и Црној Гори.

Сви повређени и настрадали путници у удесу румунског аутобуса, који се догодио у недељу на путу између Колашина и Подгорице, транспортовани су данас из Црне Горе специјалним авионима за Букурешт.

Румунија је у Црну Гору послала два специјална медицинска авиона, којима су враћени преживели туристи, док су трећим авионом транспортовани преминули.

У удесу румунског аутобуса на магистралном путу Подгорица-Колашин погинуло је 18 путника, 29 је тешко повређено, од којих се троје и даље налазе у животној опасности, а узрок несреће још није утврђен.

Премијер Румуније Виктор Понта одлучио је да се сутра на целој територији Румуније прогласи дан жалости због погибије 18 румунских туриста у тешкој саобраћајној несрећи у Црној Гори. На телефонској седници и влада Црне Горе одлучила је да среда буде дан жалости.

Министар здравља Црне Горе Миодраг Радуновић рекао је новинарима да су сви повређени румунски туристи специјалним војним авионима транспортовани за Букурешт.

Медицински тим, који је јутрос стигао из Румуније, проценио је да не постоји ризик да сви пацијенти данас буду транспортовани, навео је Радуновић.

Радуновић је рекао да ће, до краја дана, трећим авионом у Румунију бити пребачени страдали у саобраћајној несрећи.

Румунски министар спољних послова Титус Корлацеану, који је у понедељак стигао у Подгорицу, координисао је акцију транспорта повређених и страдалих туриста.

Он се захвалио Влади Црне Горе на свим напорима за спасавање и медицинско збрињавање повређених путника.

Црногорски министар унутрашњих послова Рашко Коњевић рекао је раније да се удес догодио када је аутобус, из за сада непознатих разлога, слетео са моста Ждријело, код манастира Морача.

Коњевић је навео да је аутобус завршио у провалији дубокој више од 30 метара.

Основни државни тужилац Војислав Грујић рекао је да још није утврђен узрок тешке саобраћајне несреће. Грујић је рекао да је сигурно једино да је у време када се несрећа догодила пут био клизав због кише.

Прво треба да извучемо олупину аутобуса из провалије, а у даљем поступку, ангажовањем вештака саобраћајне струке, утврдићемо узрок несреће, навео је Грујић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво