Читај ми!

Турска укида "абортус“ туризам

Затворена агенција која се бавила организовањем тура које су, осим туристичког аранжмана, укључивале и абортус. Међу дестинацијама такозваног абортус туризма било и Сарајево.

Канцеларија за промоцију културе и туризма амбасаде Турске у Сарајеву саопштила је да је забрањен рад туристичкој агенцији "Barracuda Tour Company", која је промовисала такозвани абортус туризам у БиХ.

Компанија "Barracuda Tour Company" у Истанбулу пре две седмице почела је да организује туристичка путовања која су укључивала извођење абортуса у страној земљи, а једна од веома популарних дестинација била је и Босна и Херцеговина, где четири дана, три ноћења и абортус коштају 600 долара, преносе босански медији.

У писаној изјави аташеа за културу и туризам амбасаде Турске у БиХ Џенгиза Ајдина наводи се да је Министарство за културу и туризам Турске пре 10 дана отворило истрагу о том случају, пренео је портал Кlix.ba.

"Турска је уложила велике напоре у развој туризма. Овај несрећни случај штети имиџу Турске. Он није у складу са нашим етичким схватањима и схватањима туризма уопште. Одлуком Министарства културе и туризма Републике Турске, поменутој агенцији одузета је туристичка лиценца", наводи се у саопшењу.

Како је у изјави агенцији Анадолија објаснио аташе Ајдин, утврђено је да је агенција "Barracuda Tour Company", поред БиХ, нудила посете ради абортуса и Украјини, Румунији и још неким земљама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво