Читај ми!

„Балисти" прете полицији

Огроман број полицајаца на улицама македонских градова обесхрабрио изгреднике. Навијачка група „Балисти", чија су два члана ухапшена после нереда у Македонији, прети полицији.

Македонска полиција и специјалци патролирали су прошле ноћи у Скопљу и још неколико градова, што је одмах дало резултате, па од јуче по подне није забележен ниједан озбиљан инцидент.  

Прави тест за стабилност Македоније следи у среду, када је на програму утакмица Шкендија–Вардар у Тетову, што многи тумаче као најаву нових сукоба две најјаче навијачке групе у Македонији, македонских "Комита" и албанских "Балиста". 

Двојица вођа "Балиста" ухапшена су у акцији полиције после серије инцидената у Тетову, али је та навијачка група оштро запретила полицији, уколико одмах не пусте Шкељзена и Арлинда Мету из притвора.

„Полиција је ухапсила наша два члана, Шкељзена Мету и Арлинда Мету. Један од њих је наш вођа. Тражимо да их хитно ослободите. Цело Тетово даје подршку нашим члановима. Не желите да знате шта можемо да направимо, зато их пуштајте", објавили су „Балисти" на Фејсбуку.

Македонски фудбалски савез забранио је организована путовања на гостовања у покушају да колико-толико утиче на догађаје. 

Иако је ноћ протекла без инцидената, у Скопљу и Тетову македонска полиција привела је седам особа осумњичених за изазивање међуетничких сукоба протеклих дана.

Синоћ су на македонској амбасади у Приштини полупани прозори, а албанска партија Уникомб, чији је програм уједињење свих Албанаца, позвала је преко интернета на протесте у уторак испред амбасаде Македоније у Тирани.

 

Број коментара 24

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво