Читај ми!

Поломљени Сплићани туже град?

Градске власти Сплита могле би се суочити с тужбама 500 грађана који су се поломили због неочишћених улица, а тужбе би градски буџет могле да олакшају за око 14 милиона евра.

Уколико 500 Сплићана који су задобили повреде због пада на залеђеним површинама подигну тужбе против Града Сплита, буџет би могао постати "тањи" за око 14 милиона евра, наводи Јутарњи лист.

Да су захтеви грађана утемељени, потврдили су и на Правном факултету у Сплиту позивајући се на Закон о комуналном привреди. Професор сплитског Правног факултета Мирко Кларић је изјавио да све особе повређене због проклизавања на јавним површинама имају основу за подизање тужбе.

Градоначелник Сплита Жељко Керум је оценио да не постоји кривац за стање у граду.

"Због чега тражити кривце за овакву ситуацију. То колико је нападало снега није моја ствар. Да сам пре месец дана наручио и купио ралице за снег напали би ме да сам некоме наместио провизију. Овакав снег се не памти 50 година", рекао је Керум.

"Бог је дао снег и снег је пао! Задовољан сам стањем у граду, Сплит је прошао пуно боље од градова у региону, Европи и шире", рекао је Керум.

Опозицију је оптужио за политизацију, а државу због великих пореза - за повреде грађана је крива држава, и то 'због великог пореза на чизме, ланце и зимске гуме'.

Након свега што су проживели, пет стотина Сплић́ана могло би тужити град и тражити одштету за трошкове лечења, пропуштену добит и душевну бол. Тако би се град могао наћи у озбиљним финансијским тешкоч́ама, тешкима неколико десетина милиона куна, пишу хрватски медији.

У Сплитском штабу за заштиту и спасавање сматрају да су градске службе одрадиле одличан посао кад је реч о чишћењу снега и нормализацији живота. Део кривице пребацили су на грађане. Тврде да су Сплићани боље организовали и очистити снег испред својих зграда, ни прелома не би било толико.

Али, многе јавне површине, попут риве, нису очишћене, упозоравају градоначелникови критичари и траже његову оставку.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво