У октобру предлог о двојном држављанству

Србија ће до средине октобра понудити Црној Гори споразумно решење за грађане обе државе који желе двојно држављанство. Црна Гора ће пажњиво размотрити тај предлог.

Амбасадор Србије у Црној Гори Зоран Лутовац је истакао да је питање двојног држављанства од највећег интереса за грађане из Србије и Црне Горе и додао да ће "Београд ускоро понудити решење које ће бити прихватљиво за две државе и у интересу грађана".

Казао да, иако је сезона годишњих одмора, треба што пре кренути са решавањем тог проблема како би се између осталог испоштовао рок из уставног закона Црне Горе, а то је да се до средине октобра нађе споразумно решење које би било у корист грађана који желе двојно држављанство.

Каламперовић: Размотрићемо предлог Србије

Црна Гора ће пажљиво размотрити текст споразума о двојном држављанству који Србија буде понудила, изјавио је министар полиције те државе Јусуф Каламперовић.

Каламперовић је, поводом најава српског амбасадора Зорана Лутовца да ће Србија у октобру Црној Гори предложити споразум о двојном држављанству, рекао да није упознат са садржином тог споразума.

"Не знам какав би споразум они понудили. У сваком случају ако понуде текст споразума, ми ћемо га са великом пажњом размотрити", рекао је министар, а пренели су црногорски медији.

Каламперовић је потврдио да се у Београду срео са својим српским колегом Ивицом Дачићем и да му је том приликом најавио разговор на ту тему јер, како је рекао, двојно држављанство није посао за министре полиције, већ за обе владе.

Подсетивши да је његово министарство већ припремило нацрт споразума о двојном држављанству, Каламперовић је рекао да је црногорски став о двојном држављанству "генерално веома рестриктиван".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи