Мотиватори, заобиђите ме док траје пандемија

Оних који би да ме саветују како да у овој кризи будем позитивна, клоним се као коронавируса. Не ширим страх, али не терајте ме да играм ако ми се не свиђа музика.

"Сејачи" среће или мотивациони говорници сада ме посебно нервирају. Како да будеш позитиван, када се све време трудиш да будеш негативан на корону?

Није природно.

Нећу да радим ништа на силу. Нећу да певам, нећу да вежбам, нећу да се смејем на силу.

Прво, нисам музикална и не желим да малтретирам укућане, а од спортова сада једино што ми пада на памет је мачевање с короном.

Хоћу да ћутим, ако ми се ми се ћути, да плачем, ако ми се плаче и да се смејем само када ми је нешто смешно.

Нећу да глумим срећу.

Гледам филмове,читам књиге и кад ми они не кажу, али сад ми је концентрација једнака нули.

Препоручују: "Радите оно што никада нисте"?

Да се пењем на плафон, или ипак не?

Оно што могу да урадим је да се трудим, из све снаге, да не будем параноична, да се понашам нормално у ненормалним околностима и да не бројим умрле и заражене, јер тако никоме нећу помоћи.

Не показујем страх, а имам га. Није време за сејање страха, он се преноси брже од било ког вируса, а не може се опрати сапуном. 

Препоруке лекара слушам без поговора. Тако да за сада пристајем само на бесомучно испирање руку, испирање мозга не долази у обзир.

Желим да сви из овога изађу без последица, у сваком смислу. Памет у главу, маска на лице и сапун у руке. И то је све што нам треба за мачевање са короном, али нека свако изабере свој "стил". Стилови и треба да се разликују.

Онима који мантрају: "Будите позитивни,будите позитивни...", да будите, само не на корону!

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво