Hurricane и Hasta la vista – напокон на Евросонг шаљемо хит

Не сећам се кад смо за Песму Евровизије изабрали песму која улази у уши и тера на ђускање. Били смо близу 2006. са Фламингосима, али прилике нису дале да они оду. Ове године смо изгледа "уболи".

Ја сам лаик за музику. Могу да слушам и Ноћас ми срце пати и Nothing else matters, како ми кад дође, какве ме емоције понесу.

И Беовизији приступам тако – лаички. Важно ми је да песма улази у уши, да ми се тело размрда док пишем, једем, лежим и не радим ништа. Главни критеријум ми је да песма има потенцијал да постане хит.

Еуфорија ми је одмах ушла у уши, Heroes oног Манса Швеђанина (чије презиме никад нисам научила да изговорим) и дан-данас појачам у колима кад год иде. My number one Елене Папаризу из 2005. обавезно пуштам кад ми дође да се присетим евровизијских хитова. Shake it Сакиса Руваса да и не спомињем! Пустим је пред сваки полазак на море.

Ако се вратимо мало даље у прошлост, Aбин Waterloo је неприкосновени хит који се пушта на свим журкама старих хитова, Diva Дане интернешенел такође, Hold me now вероватно једна од најлепших балада са Евросонга стално се врти на станицама које пуштају романтичну музику.

Не могу ни да се сетим многобројних хитова, али се сећам да у последњих десетак година Србија није успела да одабере песму која би могла да се увуче под кожу и потера на мрдање.

Последњи такав покушај били су Фламингоси 2006. године са песмом Crazy summer dance aли није им се дало, бар не ван граница Србије.

Не спорим да су друге песме имале музички квалитет, да су то били добри вокали, лепе горње и доње лаге. Али, за мене лаика, нису имале "оно нешто". Евровизија дође и прође, друштвене мреже полуде што смо лоше прошли, песма се заборави и онда чекамо следећу годину да урадимо нешто.

Трио Hurricane и Hasta la vista имају то нешто – речи се брзо памте, улазе у уши, девојке привлаче пажњу. Од синоћ певушим "Хаста ла виста, бејбе", јутрос сам у колима појачала кад сам је чула на радију, а кад год је неко у деску пустио да чује шта смо то одабрали, мени се нога испод стола мрдала.

Мој уредник сматра да песма и није нешто и да је баш права била Баш, баш Наиве, коју су радили Јелена и Жика из групе Зана. Мени и није нешто баш, баш за Евросонг...

Можда је наша разлика у ставовима и укусима само генерацијски јаз, али ја сам сигурна, онако лаички, клаберски, да ће Hasta la vista да се ори српским клубовима ове године.  

број коментара 12 Пошаљи коментар
(четвртак, 05. мар 2020, 05:01) - Soko [нерегистровани]

Iki

moram da kažem da mi se ova pesma uopšte ne svidja.

(среда, 04. мар 2020, 20:01) - Zoran [нерегистровани]

Pun pogodak

Konacno na pesmu Evrovizije saljemo pravu pesmu za tu vrstu takmicenja ipravu srpsku zensku lepotu (puta tri) po cemu smo inace poznati u svetu. Gde cete bolji spoj od toga. Bar to vece u Roterdamu mnogi ce nam zavideti na hitu koji se stvara i prelepim devojkama. Devojke su pravi izbor.mogu da zamislim kako ce otpevati pesmu nakon dvomesecne pripreme. Svi smo uz vas.

(среда, 04. мар 2020, 13:12) - bela [нерегистровани]

šou za jedan dan

Ko pamti pobednike Eurosonga u poslednjih par godina? Nikol. Dajte neku pesmu koja je pobedila - ni to. O domaćim takmičarima i da ne pričamo. Proslogodisnju pobednicu nisam čula na radiju - pa od prošlog maja. A mi Srbi volimo da pljujemo po svemu sto je naše. Niko nikad zadovoljan. Prvo moramo da se setimo da ES nije "šlager sezone" već šou, predstava, tekst nije bitan iako ga niko ne razume, bitan je ritam i vizuelni deo. Ako ove devojke urade pravu stvar i krenu sa gostovanjima po domaćim diskotekama u inostranstvu eto njima glasova. Asta la vista - poruka bivšima! Eto glasova od ostavljenih devojaka. Svako dobro devojkama i lep provod!

(среда, 04. мар 2020, 09:51) - Kalesu [нерегистровани]

Faktori,

koji često odlučuju pobednika Eurosonga, budu nemuzičke prirode. Hurricane imaju šansi, samim tim što su neobične, kao i pesma. Neobičnost je, zadnih godina, bila značajan kriterijum (od metalaca Lordi, pa do Končite). Drugi uticajan faktor je bila i politička aktuelnost: pesma Toto Kotunja "Insieme 1994" je pala baš kada se rađala ujedinjena Evropa, a potpuno neopravdano je u drugi plan potisnuta Žoel Ursul i neobična i predivna pesma "Crno beli bluz". I, na kraju, famozni Šveđanin Mans se preziva Zemerlou.

(уторак, 03. мар 2020, 18:49) - anonymous [нерегистровани]

Nešto novo?

Dobro, u čemu je razlika između 3 Aske, Moje 3, ili sada 3 Hurricanovke? Možda se radi o potpuno novom i još neviđenom konceptu 3 devojke na sceni?

(уторак, 03. мар 2020, 12:14) - anonymous [нерегистровани]

Bomba

A Neda Ukraden? To ce biti hit.

(понедељак, 02. мар 2020, 21:12) - anonymous [нерегистровани]

Astal

Skroz se slazem sa tekstom, ja pevusim isto vec pesmu, super je za igru. Devojke si slatke, zgodne, super igraju. Ne verujem u pobedu ali koga briga, bice im super. Volela bih da je malo vise sve po srpski ali ok, mozda sam matora. Ali mi je jedan ovde komentar ipak najveci hit- astal da blista bejbe... hahaha... carski :):)

(понедељак, 02. мар 2020, 14:59) - anonymous [нерегистровани]

Devojke

pobeda je vasa 100 %

(понедељак, 02. мар 2020, 14:41) - Оаза [нерегистровани]

Што би се на заборављеном српском рекло:

КОНАЧНО на Евросонг шаљемо хит

(понедељак, 02. мар 2020, 14:37) - doktor [нерегистровани]

dijagnoza

Atraktivno,devojke razbijaju pevajući,ali pesma je - pesmica.Terminatorova replika je neprimerena i neuspeli štos.